Cemix M5 burkoló - burkolóhabarcs - 40 kg

Az Cemix M5 Burkolóhabarcs gyárilag előkevert szárazhabarcs. A megadott ár bruttó ár.

Cemix M5 burkoló - burkolóhabarcs - 40 kg
Bruttó eladási ár: 4 182 Ft / 1 zsák(3 293 Ft + ÁFA)

Árak utoljára módosítva: 2023-02-06-15:43:18

A feltüntetett ár a gyártó telephelyén érvényes átadási ár.

Az M5 Burkolóhabarcs gyárilag előkevert szárazhabarcs, melyet az építkezés helyszínén, közvetlenül a felhasználás előtt vízzel kell összekeverni. Cement kötőanyagot, ásványi töltőanyagot és tulajdonságjavító adalékokat tartalmaz.

Alkalmazások: Az M5 Burkolóhabarcs új és régi lakóépületek, középületek, ipari objektumok burkolótégla (nem tömörre égetett, mérsékelt nedvességfelvétellel rendelkező téglák), mészhomok tégla falazatainak falazó- és fugázóanyaga. Kül- és beltérben egyaránt alkalmazható, fagyálló.

Tulajdonságok

  • >5 N/mm² nyomószilárdság
  • 2 mm-es max. szemcseméret
  • 8-15 mm rétegvastagság

Elônyök

  • Környezeti hatásoknak ellenálló
  • Jól bedolgozható
  • Fagyálló
  • Kézi és gépi feldolgozhatóságú

Követelmények az alapfelülettel szemben, az M5 Burkoló felhordását megelőző műveletek:
Az M5 Burkolóhabarcs felhasználásánál a fogadófelületet és a falazóelemeket a tervezői és a falazóelem gyártói előírásoknak megfelelően kell előkészíteni.

Az M5 Burkoló feldolgozása:
Az M5 Burkolóhabarcsot az építkezés helyszínén keverjük össze vízzel. Keverése történhet betonkeverőben, horizontális keverővel (pl. PFT HM24), kézi keverőgéppel (megfelelő keverőszárat használva) vagy kézzel. Felhordása kézzel, hagyományos kőműves szerszámokkal, a falazási technológia betartásával, +5°C és +25°C közötti hőmérsékleten ajánlott. A javasolt rétegvastagság 8-15 mm. A falazatok elkészítésénél mindig vegyük figyelembe a falazóelem gyártójának műszaki előírásait. Ha a falazóelem gyártó másként nem rendelkezik, akkor egyaránt töltsük ki a vízszintes és a függőleges fugákat.