Cemix M5 poren - vékonyágyazású pórusbeton ragasztó - 25 kg

Az M5 Poren pórusbeton ragasztó egy gyárilag előkevert szárazhabarcs. A megadott ár bruttó ár.

Cemix M5 poren - vékonyágyazású pórusbeton ragasztó - 25 kg
Bruttó eladási ár: 2 861 Ft / 1 zsák(2 253 Ft + ÁFA)

Árak utoljára módosítva: 2023-02-06-15:43:18

A feltüntetett ár a gyártó telephelyén érvényes átadási ár.

Az M5 Poren pórusbeton ragasztó (vékonyágyazatú falazóhabarcs) gyárilag előkevert szárazhabarcs, melyet az építkezés helyszínén, közvetlenül a felhasználás előtt vízzel kell összekeverni. Cement és mész kötőanyagot, ásványi töltőanyagot és tulajdonságjavító adalékokat tartalmaz.

Alkalmazások
Az M5 Poren pórusbeton ragasztó (vékonyágyazatú falazóhabarcs) új és régi lakóépületek, középületek, ipari objektumok pórusbeton (pl. Ytong) falazatainak építésénél felhasználható ragasztóanyag. A statikai terveknek megfelelően, a különböző terheléstől függően tartófalak és válaszfalak építésére használjuk.

Tulajdonságok

  • >5 N/mm² nyomószilárdság
  • 1,2 mm-es max. szemcseméret
  • 0,43 W/mK hővezetési tényező
  • Anyagszükséglet: kb. 1,25 kg/1 liter habarcs

Elônyök

  • Rugalmas
  • Jól tapad
  • Vékonyágyazatú
  • Kézi és gépi feldolgozhatóságú

Követelmények az alapfelülettel szemben, az M5 Poren felhordását megelőző műveletek:
Az M5 Poren pórusbeton ragasztó felhasználásánál a fogadófelületet és a falazóelemeket a tervezői és a falazóelem gyártói előírásoknak megfelelően kell előkészíteni.

Az M5 Poren feldolgozása:
Az M5 Poren pórusbeton ragasztót az építkezés helyszínén keverjük össze vízzel. Keverése történhet betonkeverőben, horizontális keverővel (pl. PFT HM24), vakológéppel (pl. PFT G4), kézi keverőgéppel. A keverési idő betonkeverőben min. 5 perc. Felhordása fogazott glettvassal, a falazási technológia betartásával, +5°C és +25°C közötti hőmérsékleten ajánlott. A javasolt rétegvastagság 2 - 4 mm. A falazatok elkészítésénél mindig vegyük figyelembe a falazóelem gyártójának műszaki előírásait. Ha a falazóelem gyártó másként nem rendelkezik, akkor egyaránt töltsük ki a vízszintes és a függőleges fugákat.