Cemix StyroTherm gépi hőszigetelő alapvakolat - 50 l

A StyroTherm gépi hőszigetelő alapvakolat egy gyárilag előkevert szárazhabarcs. A megadott ár bruttó ár.

Cemix StyroTherm gépi hőszigetelő alapvakolat - 50 l
Bruttó eladási ár: 8 417 Ft / zsák(6 628 Ft + ÁFA)

Árak utoljára módosítva: 2023-02-09-12:20:49

A feltüntetett ár a gyártó telephelyén érvényes átadási ár.

A StyroTherm gépi hőszigetelő alapvakolat gyárilag előkevert szárazhabarcs, melyet az építkezés helyszínén, közvetlenül a felhasználás előtt, vízzel kell összekeverni. Cement és mész kötőanyagot, polisztirol töltőanyagot és tulajdonságjavító adalékokat tartalmaz.

Tulajdonságok

  • >0,5 N/mm² nyomószilárdság
  • 4 mm-es max. szemcseméret
  • 20-50 mm rétegvastagság

Elônyök

  • Jó hőszigetelő képességű
  • Kis térfogatsúlyú
  • Nagyobb rétegvastagságban is alkalmazható
  • Gépi felhordásra van optimalizálva
  • Páraáteresztő

Alkalmazások: A StyroTherm gépi hőszigetelő alapvakolat új és régi lakóépületek, középületek, ipari objektumok külső és belső falazatainak páraáteresztő, hőszigetelő vakolata. Száraz, só-, víz-, és talajvíz terheléstől megvédett tégla, beton, pórusbeton, mészhomok tégla, terméskő, ill. megfelelően előkészített ásványianyag kötésű fagyapot falazatokon alkalmazható.

Követelmények az alapfelülettel szemben, a StyroTherm felhordását megelőző műveletek:
A StyroTherm gépi hőszigetelő alapvakolatot olyan alapfelületekre hordjuk fel, amelyek megfelelő szilárdságúak, por- és szennyeződésmentesek. A falazatok hibáit a vakolás megkezdése előtt legalább három nappal ki kell javítani. El kell távolítani a könnyen mozgó falrészeket. Alapvakolattal ki kell kenni a nagyobb repedéseket, vezetékek hornyait. Felhordását megelőzően min. 1 nappal, a falfelületek egyenletes szívóképességét, stabilitását és a megfelelő tapadóerőt az alábbiak szerint biztosítjuk: Tégla, beton, terméskő, vegyesfalazat esetében Kontakt VS cementes gúzolóval, speciális esetben Eurosan VS fokozott tapadást biztosító gúzolóval. Fagyapot lapoknál rabichálóval megerősített Kontakt VS cementes gúzolóval (8 mm vastagságban), 14 napos várakozási idővel, vagy Renti javítóhabarcsba ágyazott, alkáliálló, min. 145 grammos üvegszövet hálóval, 4 napos várakozási idővel. Sima betonfelületeknél Eurosan VS vagy Renti javítóhabarccsal. Pórusbeton felületeknél Kontakt Poren pórusbeton alapozóval.

A StyroTherm feldolgozása:
AA StyroTherm gépi hőszigetelô alapvakolatot az építkezés helyszínén keverjük össze vízzel. A keverés és felhordás vakológéppel (pl. PFT G4), +5°C és +25°C közötti hőmérsékleten ajánlott. Az egy műveletben felhordott rétegvastagság max. 50 mm. Ha a falazat kiegyenlítéséhez és hőszigeteléséhez nagyobb rétegvastagság szükséges, akkor azt csak több rétegben lehet felvinni. Ahol a falszerkezet nem egységes, ott az alapvakolat felső harmadába ágyazott vakolaterősítő üvegháló alkalmazását javasoljuk. Meleg, szeles időben vízpermetezéssel óvjuk a már megszilárdult vakolatot a gyors kiszáradástól. A megszilárdult alapvakolatot színezés előtt simítóvakolattal kell ellátni