Cemix Isoputz kézi hőszigetelő alapvakolat - 50 l

Az Isoputz kézi hőszigetelő alapvakolat egy gyárilag előkevert szárazhabarcs.

Cemix Isoputz kézi hőszigetelő alapvakolat - 50 l
Bruttó eladási ár: 6 531 Ft / 1 zsák(5 143 Ft + ÁFA)

Árak utoljára módosítva: 2024-04-02-09:10:06

A feltüntetett ár a gyártó telephelyén érvényes átadási ár.

Az Isoputz kézi hőszigetelő alapvakolat gyárilag előkevert szárazhabarcs, melyet az építkezés helyszínén, közvetlenül a felhasználás előtt, vízzel kell összekeverni. Cement és mész kötőanyagot, perlit töltőanyagot és tulajdonságjavító adalékokat tartalmaz.

Tulajdonságok

  • >1 N/mm² nyomószilárdság
  • 2 mm-es max. szemcseméret
  • 20-30 mm rétegvastagság
  • Anyagszükséglet: kb. 11 l/m² (kb. 4 m2 /zsák)

Elônyök

  • Jó hőszigetelő képességű
  • Kis térfogatsúlyú
  • Nagyobb rétegvastagságban is alkalmazható
  • Kézi felhordásra optimalizált

Alkalmazások: Az Isoputz kézi hőszigetelő alapvakolat új és régi lakóépületek, középületek, ipari objektumok külső és belső falazatainak páraáteresztő, hőszigetelő vakolata. Száraz, só-, víz-, és talajvíz terheléstől megvédett tégla, beton, pórusbeton, mészhomok tégla, terméskő, ill. megfelelően előkészített ásványianyag kötésű fagyapot falazatokon alkalmazható. Beltéri alkalmazását csak a falszerkezet páradiffúziós számításainak elvégzése után ajánljuk.

Követelmények az alapfelülettel szemben, az Isoputz felhordását megelőző műveletek:
Az Isoputz kézi hőszigetelő alapvakolatot olyan alapfelületekre hordjuk fel, amelyek megfelelő szilárdságúak, por- és szennyeződésmentesek. A falazatok hibáit a vakolás megkezdése előtt legalább három nappal ki kell javítani. El kell távolítani a könnyen mozgó falrészeket. Alapvakolattal ki kell kenni a nagyobb repedéseket, vezetékek hornyait. Felhordását megelőzően min. 1 nappal, a falfelületek egyenletes szívóképességét, stabilitását és a megfelelő tapadóerőt az alábbiak szerint biztosítjuk: Tégla, beton, terméskő, vegyesfalazat esetében Kontakt VS cementes gúzolóval, speciális esetben Eurosan VS fokozott tapadást biztosító gúzolóval. Fagyapot lapoknál rabichálóval megerősített Kontakt VS cementes gúzolóval (8 mm vastagságban), 14 napos várakozási idővel, vagy Renti javítóhabarcsba ágyazott, alkáliálló, min. 145 grammos üvegszövet hálóval, 4 napos várakozási idővel. Sima betonfelületeknél Eurosan VS vagy Renti javítóhabarccsal. Pórusbeton felületeknél Kontakt Poren pórusbeton alapozóval.

Az Isoputz feldolgozása:
Az Isoputz kézi hőszigetelő alapvakolatot az építkezés helyszínén keverjük össze vízzel. Keverése történhet betonkeverőben, horizontális keverővel (pl. PFT HM24), esetenként keverőgéppel (megfelelő keverőszárat használva) vagy kézzel. Felhordása hagyományos kőművesszerszámokkal (kőműveskanállal, kőművesserpenyővel), +5°C és +25°C közötti hőmérsékleten ajánlott. Az egy műveletben felhordott rétegvastagság max. 30 mm. Ha a falazat kiegyenlítéséhez és hőszigeteléséhez nagyobb rétegvastagság szükséges, akkor azt csak több rétegben lehet felvinni. Az egyes rétegek közötti jobb tapadás érdekében a felhordott réteg felületét vakolatfésűvel érdesíteni kell. Ahol a falszerkezet nem egységes, ott az alapvakolat felső harmadába ágyazott vakolaterősítő üvegháló alkalmazását javasoljuk. Meleg, szeles időben vízpermetezéssel óvjuk a már megszilárdult vakolatot a gyors kiszáradástól.