Cemix MP 501 W - gépi alapvakolat, fehér - 40 kg

Az MP 501 W fehér gépi alapvakolat egy gyárilag előkevert szárazhabarcs. A megadott ár bruttó ár.

Cemix MP 501 W - gépi alapvakolat, fehér - 40 kg
Bruttó eladási ár: 5 544 Ft / zsák(4 365 Ft + ÁFA)

Árak utoljára módosítva: 2023-02-06-15:43:18

A feltüntetett ár a gyártó telephelyén érvényes átadási ár.

Az MP 501 W fehér gépi alapvakolat gyárilag előkevert szárazhabarcs, melyet az építkezés hely - színén, közvetlenül a felhasználás előtt, vízzel kell összekeverni. Fehércement és mész kötőanyagot, ásványi töltőanyagot és tulajdonságjavító adalékokat tartalmaz. Nem gipsztartalmú termék!

Tulajdonságok

 • >2 N/mm² nyomószilárdság
 • 1,2 mm-es max. szemcseméret
 • 10-20 mm rétegvastagság
 • Anyagszükséglet: kb. 13 kg/m² (3,1 m2 /zsák) 1 cm-es rétegvastagság esetén
 • Kiadósság: 13 kg/m2 1 cm rétegvastagságban 
 • Raklaponként: 30 zsák, 1,2 tonna 

Elônyök

 • Jó páraáteresztő képességű
 • Nagy szilárdságú
 • Anyagában simítható
 • Gépi felhordásra optimalizált
 • Fehér

Alkalmazások:
Az MP 501 W fehér gépi alapvakolat új és régi lakóépületek, középületek, ipari objektumok külső és belső falazatainak páraáteresztő vakolata. Száraz, só-, víz-, és talajvíz terheléstől megvédett tégla, beton, pórusbeton, mészhomok tégla, terméskő, ill. megfelelően előkészített ásványi anyag kötésű fagyapot falazatokon alkalmazható.

Követelmények az alapfelülettel szemben, az MP 501 W felhordását megelőző műveletek:
Az MP 501 W fehér gépi alapvakolatot olyan alapfelületekre hordjuk fel, amelyek megfelelő szilárdságúak, por- és szennyeződésmentesek. A falazatok hibáit a vakolás megkezdése előtt legalább három nappal ki kell javítani. El kell távolítani a könnyen mozgó falrészeket. Alapvakolattal ki kell kenni a nagyobb repedéseket, vezetékek hornyait. Felhordását megelőzően min. 1 nappal, a falfelületek egyenletes szívóképességét, stabilitását és a megfelelő tapadóerőt az alábbiak szerint biztosítjuk: Tégla, beton, terméskő, vegyesfalazat esetében Kontakt VS cementes gúzolóval, speciális esetben Eurosan VS fokozott tapadást biztosító gúzolóval. Fagyapot lapoknál rabichálóval megerősített Kontakt VS cementes gúzolóval (8 mm vastagságban), 14 napos várakozási idővel, vagy Renti javítóhabarcsba ágyazott, alkáliálló, min. 145 grammos üvegszövethálóval, 4 napos várakozási idővel. Sima betonfelületeknél Kontakt B PLUS alapozóval. Pórusbeton felületeknél Kontakt Poren pórusbeton alapozóval.

Az MP 501 W feldolgozása:
Az MP 501 W fehér gépi alapvakolatot az építkezés helyszínén keverjük össze vízzel. A keverés és felhordás vakológéppel (pl. PFT G4), +5 °C és +25 °C közötti hőmérsékleten ajánlott. A javasolt rétegvastagság beltérben 10-20 mm, kültérben 20 mm. Ha a falazat kiegyenlítéséhez nagyobb rétegvastagság szükséges, akkor azt csak több rétegben lehet felvinni és az első réteg felületét vakolatfésűvel vagy vágással érdesíteni kell a megfelelő tapadás biztosítása érdekében. Ahol a falszerkezet nem egységes, ott az alapvakolat felső harmadába ágyazott vakolaterősítő üvegháló alkalmazását javasoljuk. Az MP 501 W fehér gépi alapvakolat anyagában simítható. Meleg szeles időben vízpermetezéssel óvjuk a már megszilárdult vakolatot a gyors kiszáradástól. A vakolt felület burkolható, tapétázható, festhető, nemesvakolattal vagy simítóvakolattal bevonható.