Cemix kváderhomok - szálerősített alapvakolat - 40 kg

A Kvádervakolat szálerősített alapvakolat egy gyárilag előkevert szárazhabarcs. A megadott ár bruttó ár.

Cemix kváderhomok - szálerősített alapvakolat - 40 kg
Bruttó eladási ár: 5 869 Ft / 1 zsák(4 621 Ft + ÁFA)

Árak utoljára módosítva: 2023-02-06-15:43:18

A feltüntetett ár a gyártó telephelyén érvényes átadási ár.

A Kvádervakolat szálerősített alapvakolat gyárilag előkevert szárazhabarcs, melyet az építkezés helyszínén, közvetlenül a felhasználás előtt, vízzel kell összekeverni. Cement és mész kötőanyagot, ásványi töltőanyagot, tulajdonságjavító adalékokat és szálerősítést tartalmaz.

Tulajdonságok

 • >2,0 N/mm² nyomószilárdság
 • 1,2 mm-es max. szemcseméret
 • 10-30 mm rétegvastagság
 • Anyagszükséglet: kb. 14 kg/m² (3,0 m2 /zsák) 1 cm-es rétegvastagság esetén
 • Kiadósság: 14 kg/m2 (3 m2/zsák) 1 cm rétegvastagságban
 • Raklaponként: 30 zsák, 1,2 tonna  

Elônyök

 • Homlokzati díszítések kialakításához
 • Műemléki felújításoknál is alkalmazható
 • Nagy rétegvastagságban is használható
 • Jól alakítható
 • Jó páraáteresztő képességű

Alkalmazások: A Kvádervakolat szálerősített alapvakolat új és régi lakóépületek, középületek, ipari objektumok falazatainál kváderek kialakítására használható. Száraz, só-, víz-, és talajvíz terheléstől megvédett tégla, beton, pórus-beton, mészhomok tégla, terméskő, ill. megfelelően előkészített ásványi anyag kötésű fagyapot falazatokon alkalmazható.

Követelmények az alapfelülettel szemben, a Kvádervakolat felhordását megelőző műveletek:
A Kvádervakolatot olyan felületekre hordjuk fel, amelyek megfelelő szilárdságúak, por- és szennyeződésmentesek. A Kvádervakolat felhordását megelőzően a falfelületek egyenletes szívóképességét, stabilitását és a megfelelő tapadóerőt az alábbiak szerint biztosítjuk: Kerámia (tégla), beton, homokkő, vegyesfalazat, salakblokk – Kontakt VS gúzolóanyag. Egy- és többrétegű fagyapot lapok - rabichálóval megerősített gúzolás Kontakt VS gúzolóanyaggal (8 mm vastagságban) 14 napos várakozási idővel vagy üvegszövet erősítésű RENTI javítóhabarccsal. A falazatok hibáit a vakolás megkezdése előtt legalább három nappal ki kell javítani. El kell távolítani a könnyen mozgó falrészeket, alapvakolattal ki kell kenni a nagyobb repedéseket, vezetékek hornyait. Ahol nem egységes a falszerkezet, célszerű hálós erősítést alkalmazni. A Kvádervakolat tervezett felhordása előtt min. 1 nappal a megfelelően előkészített falfelületet a fent leírt módon kellősítjük.

A Kvádervakolat feldolgozása:
A Kvádervakolat szálerősített alapvakolatot az építkezés helyszínén keverjük össze vízzel. Keverése történhet betonkeverőben, horizontális keverővel (pl. PFT HM24), esetenként keverőgéppel (megfelelő keverőszárat használva) vagy kézzel. Felhordása hagyományos módon kézzel, +5°C és +25°C közötti hőmérsékleten ajánlott. A javasolt rétegvastagság 10-30 mm. Ha a falazat kiegyenlítéséhez nagyobb rétegvastagság szükséges, akkor azt csak több rétegben lehet felvinni és az első réteg felületét vakolatfésűvel vagy vágással érdesíteni kell a megfelelő tapadás biztosítása érdekében. Ahol a falszerkezet nem egységes, ott az alapvakolat felső harmadába ágyazott vakolaterősítő üvegháló alkalmazását javasoljuk. Meleg, szeles időben vízpermetezéssel óvjuk a már megszilárdult vakolatot a gyors kiszáradástól. Az elkészült felület festhető, nemesvakolattal vagy simítóvakolattal bevonható.