Cemix Eurosan EP kézi - gúzoló - 40 kg

Az Cemix Eurosan EP szárítóvakolat egy gyárilag előkevert szárazhabarcs. A megadott ár bruttó ár.

Cemix Eurosan EP kézi - gúzoló - 40 kg
Bruttó eladási ár: 8 142 Ft / 1 zsák(6 411 Ft + ÁFA)

Árak utoljára módosítva: 2024-04-02-09:10:06

A feltüntetett ár a gyártó telephelyén érvényes átadási ár.

Tulajdonságok

Az Eurosan EP szárítóvakolat gyárilag előkevert szárazhabarcs, melyet az építkezés helyszínén, közvetlenül a felhasználás előtt, vízzel kell összekeverni. Szulfátálló cement és mész kötőanyagot, nagy pórustartalmú ásványi töltőanyagot és tulajdonságjavító adalékokat tartalmaz.

  • Magas légpórustartalmú és sótároló képességű
  • Száraz és kivirágzásmentes felületet biztosít
  • Szulfátálló • Hidrofób tulajdonság
  • Mérsékelt só- és vízterhelés esetén

Alkalmazások: Az Eurosan EP szárítóvakolat kül- és beltéri, kissé vizes, enyhén sóterhelt falazatok szárító vakolata. Alkalmas rések, mélyedések, fugák kitöltésére is.

Kiemelt alkalmazások: Meglévő épületek felújítására mérsékelt só- és vízterhelés esetén, ha nem előírás a WTA rendszer alkalmazása. Lábazaton is használható.

Követelmények az alapfelülettel szemben, az Eurosan EP felhordását megelőző műveletek:
Eurosan EP szárítóvakolatot olyan alapfelületekre hordjuk fel, amelyek megfelelő szilárdságúak, por- és szennyeződésmentesek. A meglévő vakolatot verjük le a nedvesedés szintje felett 0,5 m magasságig és távolítsuk el a laza fugarészeket. A falazatok hibáit a vakolás megkezdése előtt legalább három nappal ki kell javítani. El kell távolítani a könnyen mozgó részeket. A falfelületek nagyobb réseit, hornyait Eurosan AP kiegyenlítő vakolattal kikenjük, hogy a felület közel egyenletes legyen, majd érdesre le kell húzni, majd érdesre le kell húzni. A kijavított felületek száradását meg kell várni. Felhordását megelőzően min. 1 nappal, a falfelületek egyenletes szívóképességét, stabilitását és a megfelelő tapadóerőt Eurosan VS gúzolóval kell

Az Eurosan FP feldolgozása:
Az Eurosan EP kézi szárítóvakolatot az építkezés helyszínén keverjük össze vízzel. Keverése történhet betonkeverőben, horizontális keverővel (pl. PFT HM24), esetenként keverőgéppel (megfelelő keverőszárat használva) vagy kézzel. A keverési idő betonkeverőben kb. 5 perc. Felhordása hagyományos módon kézzel, +5 °C és +25 °C közötti hőmérsékleten ajánlott. Az Eurosan EP gépi szárítóvakolatot az építkezés helyszínén keverjük össze vízzel. A keverés és felhordás vakológéppel (pl. PFT G4), utókeverő használata mellett +5 °C és +25 °C közötti hőmérsékleten ajánlott A javasolt rétegvastagság minimum 20 mm. Ahol a falszerkezet nem egységes, ott az alapvakolat felső harmadába ágyazott vakolaterősítő üvegháló alkalmazását javasoljuk. Az elkészült felületet érdesre lehúzzuk. A vakolatot belső terekben kanálvágással el kell választani az aljzatbetontól. Meleg szeles időben vízpermetezéssel óvjuk a már megszilárdult vakolatot a gyors kiszáradástól. A kötésidő alatt az erős napsugárzástól és széltől védjük a felületet. A száradást követően, de legkésőbb egy héten belül Eurosan FP simítóvakolatot vagy jó páraáteresztő színezővakolatot (pl. Edelputz Extra, SilikatOLA, SiliconOLA) viszünk fel a felületre. Az egy hétnél hosszabb várakozási idő a hidrofób tulajdonság kialakulása miatt a következő réteg tapadását gyengíti. A legfelső rétegek páradiffúziós ellenállása legyen mindig kisebb, mint az alsó vakolatrétegeké.