Cemix Special M - trasszvakolat - 40 kg

A Trassputz trasszvakolat egy gyárilag előkevert szárazhabarcs. A megadott ár bruttó ár.

Cemix Special M - trasszvakolat - 40 kg
Bruttó eladási ár: 5 934 Ft / zsák(4 672 Ft + ÁFA)

Árak utoljára módosítva: 2023-02-06-15:43:18

A feltüntetett ár a gyártó telephelyén érvényes átadási ár.

A Trassputz trasszvakolat gyárilag előkevert szárazhabarcs, melyet az építkezés helyszínén, közvetlenül a felhasználás előtt, vízzel kell összekeverni. Trassz és mész kötőanyagot, ásványi töltőanyagot és tulajdonságjavító adalékokat tartalmaz.

Tulajdonságok

  • Környezetbarát kötőanyagú
  • Jó páraáteresztő képességű

Előnyök

  • Műemléki épületeknél is alkalmazható
  • Anyagszükséglet: kb. 14 kg/m2 1 cm-es rétegvastagság esetén

Alkalmazások: A Trassputz trasszvakolat régi lakóépületek, középületek, ipari objektumok külső és belső falazatainak páraáteresztő vakolata. A Trassputz trasszvakolat csak szigeteléssel ellátott tégla, beton, pórusbeton, salakblokk, mészhomok tégla, terméskő, ill. megfelelően előkészített ásványi anyag kötésű fagyapot falazatokon alkalmazható.

Kiemelt alkalmazások: Hagyományos és alacsony karbonkibocsátású kötőanyagának köszönhetően műemléki és „green building” épületek építésénén ajánlott.

Az Trassputz feldolgozása: Az Trassputz trasszvakolat az építkezés helyszínén keverjük össze vízzel. Keverése történhet betonkeverőben, horizontális keverővel (pl. PFT HM24), esetenként keverőgéppel (megfelelő keverőszárat használva) vagy kézzel. Felhordása hagyományos módon kézzel, +5 °C és +25 °C közötti hőmérsékleten ajánlott. A javasolt rétegvastagság minimum 10-20 mm. Ahol a falszerkezet nem egységes, ott az alapvakolat felső harmadába ágyazott vakolaterősítő üvegháló alkalmazását javasoljuk. Az elkészült felületet érdesre lehúzzuk. A vakolatot belső terekben kanálvágással el kell választani az aljzatbetontól. Meleg szeles időben vízpermetezéssel óvjuk a már megszilárdult vakolatot a gyors kiszáradástól. A kötésidő alatt az erős napsugárzástól és széltől védjük a felületet. A vakolt felület burkolható, tapétázható, festhető, nemesvakolattal vagy simítóvakolattal bevonható.