Cemix Flex W - csempe- és járólapragasztó - 5 kg

A Cemix Flex W csempe- és járólapragasztó egy gyárilag elôkevert szárazhabarcs, melynek a megadott ára bruttó ár.

Cemix Flex W - csempe- és járólapragasztó - 5 kg
Bruttó eladási ár: 4 456 Ft / 1 zsák(3 509 Ft + ÁFA)

Árak utoljára módosítva: 2023-02-06-15:43:18

A feltüntetett ár a gyártó telephelyén érvényes átadási ár.

Habarcstípus
A Flex W csempe- és járólapragasztó tixotróp tulajdonságú (megcsúszásmentes), gyárilag elôkevert szárazhabarcs, melyet az építkezés helyszínén, közvetlenül a felhasználás elôtt, vízzel kell összekeverni. Fehércement kötôanyagot, ásványi töltôanyagot és tulajdonság-javító adalékokat tartalmaz.

Elônyök

 • Beltérben és kültérben
 • Kiadósság: 3–6 kg/m2, 4–9 m2/zsák
 • Padlóra és falra
 • Elszínezôdésre hajlamos lapokhoz
 • Magas igénybevételû felületekre
 • Vízszigetelésre (fürdô, terasz, erkély)
 • Gipszkartonhoz
 • Padlófûtéshez
 • Meglévô járólapokra
 • Kötôanyag: fehércement, mûanyag diszperzió
 • Csomagolás: 5 kg-os zsákokban, 480kg/raklap, zsugorfóliázva

ALKALMAZÁSI TERÜLET
A Flex W csempe- és járólapragasztót új és régi lakóépületek, középületek, ipari objektumok alapvakolattal ellátott falazatainak és cement vagy gipszkötésû aljzatok járófelületeinek borítására szolgáló kerámia, mûkô, természetes alapanyagú burkolatok ragasztására használhatjuk. A Flex W csempe- és járólapragasztót kül- és beltérben is használhatjuk hôingadozásoknak kitett felületeken (pl. padlófûtés vagy egy kültéri déli-nyugati fekvésû terasz esetében). Cementkötésû faforgácslap burkolásához nem alkalmazható!

FELDOLGOZÁS
Követelmények az alapfelülettel szemben, a Flex W felhordását megelôzô mûveletek:

A Flex W csempe- és járólapragsztót olyan felületekre hordjuk fel, amelyek megfelelô szilárdságúak, por- és szennyezôdésmentesek. A Flex W csempe- és járólapragasztó felhordását megelôzôen a falfelületek és az alapfelületek nagyobb réseit, hornyait habarccsal kitöltjük úgy, hogy a felület közel egyenletes legyen. Ha az alapfelület gipsz kötôanyagú, úgy azt a ragasztás elôtt Tiefengrund vagy Estrichgrund alapozóval kezelni kell. A falazatok hibáit két héttel a burkolás megkezdése elôtt ki kell javítani. El kell távolítani a könnyen mozgó részeket, alapvakolattal ki kell kenni a nagyobb repedéseket, hornyokat. Ahol nem egységes a falszerkezet, célszerû hálós erôsítést alkalmazni. Az alapfelületek hibáit szintén ki kell javítani, amennyiben száraz, meg kell nedvesíteni. A Flex W csempe- és járólapragasztó tervezett felhordása elôtt a felületet javasolt alapozóval elôkezelni. A csempe vagy járólap hátoldalán található szennyezôdéseket nedves szivaccsal távolítsuk el!

A Flex W ragasztó feldolgozása:
A Flex W csempe- és járólapragasztót az építkezés helyszínén keverjük össze vízzel. A keverés történhet keverôgéppel (megfelelô keverôszárat használva) vagy kézzel. Három térfogatrész száraz ragasztókeverékhez egy térfogatrész víz szükséges. A keverés után 10 percig állni hagyjuk a ragasztómasszát és a végsô konzisztenciát a pihentetés után állítjuk be. A Flex W csempe- és járólapragasztó felhordása hagyományos burkolószerszámokkal (rozsdamentes fogazott simító, spachtli) történik. A rétegvastagság 2-5 mm lehet. Ügyeljünk arra, hogy a csempe és a járólap felületét mindenütt ragasztó borítsa! A Flex W csempe- és járólapragsztó felhordása +5ºC feletti és +25ºC alatti hômérsékleten ajánlott. A ragasztót kötésidô alatt fagy nem érheti. A burkolt felületek fugázását csak a ragasztó megkeményedése után -legkorábban három nap múlva- szabad elvégezni.