Cemix Siluette - üvegmozaik ragasztó A+B komponens - 25 kg

A Cemix Siluette üvegmozaikragasztó fehér színű, gyárilag előkészített száraz porkeverék. a megadott ár a 25 kg-os zsákra vonatkozik.

Cemix Siluette - üvegmozaik ragasztó A+B komponens - 25 kg
Egyedi árképzés, kérje ajánlatunkat!

A feltüntetett ár a gyártó telephelyén érvényes átadási ár.

Termékleírás

A Cemix Siluette üvegmozaikragasztó fehér színű, gyárilag előkészített száraz porkeverék, melyet az építkezés helyszínén, közvetlenül a felhasználás előtt kell vízzel és a hozzá adott diszperzióval összekeverni ahhoz, hogy burkolásra kész ragasztóanyagot kapjunk. A Cemix Siluette kétkomponensű üvegmozaikragasztó az MSZ EN 12004 szabványnak megfelelően készül. Kötőanyaga cement, ásványi töltőanyagot és tulajdonságjavító adalékokat tartalmaz.

Alkalmazások

 • Üvegmozaik ragasztása és fugázása
 • Nagyméretű márvány, gránit, kerámia, mészkő és egyéb természetes kőburkolat ragasztása
 • Kültéri teraszok, erkélyek burkolása
 • Beltéri normál vizes medencékhez
 • Kül- és beltérben
 • Padló- és falfűtés esetén is
 • Kültéri fűtött felületek burkolásakor (pl. fűtött terasz, lépcső, járda)
 • Kis- és nagyméretű lapokhoz is
 • Beltéri meglévő burkolatra
 • Kenhető vízszigetelésre is
 • Beltérben öntött aszfaltfelületek burkolására

Követelmények az alapfelülettel szemben, a fugázást megelőző műveletek:

A ragasztandó felület legyen megfelelő szilárdságú, száraz, tiszta, por- és szennyeződésmentes. A vízoldható falfestéket, könnyen mozgó részeket el kell távolítani, a nagyobb repedéseket, hornyokat, mélyedéseket alapvakolattal ki kell kenni. Az alapfelületek síkbeli eltérésének maximális megengedett mértékét a DIN18202 szerint javasolt meghatározni. A stabil festékbevonatokat csiszolással kell érdesíteni.

Aljzatelőkészítés:

Erősen nedvszívó alapfelület esetén Putzgrund alapozót kell használni a ragasztás előtt. Gipsz kötőanyagú falak vagy vakolatok, gipszkarton falak burkolásakor Tiefengrund, gipsz kötőanyagú esztrichek és önterülő padlókiegyenlítők esetén Estrichgrund alapozót kell használni a ragasztás előtt. A kevésbé nedvszívó alapfelületeket 1:2 arányban vízzel higított Haftemulsion alapozóval kell átkenni.

Feldolgozás:

A ragasztót fogazott glettvassal kenjük fel az alapfelületre, először a felületen teljes fedéssel áthúzzuk, majd fogas simítóval átfésüljük. A ragasztót fel kell hordani az alapfelületre és a burkolatra egyaránt. A fogmélység üvegmozaiknál 3 mm-es, más anyagoknál lapmérettől és a csempe hátlapjának kialakításától függ. A burkolólapokat enyhe nyomással helyezzük el a felületen. Hosszabb várakozási idő elteltével esetleg keletkező bőrösödésnél újra hordjuk fel a ragasztót. A burkolat kiosztásának a szerkezeti dilatációk kialakítását követnie kell. A dilatáció felett nem lehet burkolat, fugakitöltés helyett itt dilatációs profilt vagy rugalmas tömítőanyagot (Szaniterszilikon) kell alkalmazni.