Cemix Kontakt VS kézi - cementes gúzoló - 40 kg

A Kontakt VS cementes gúzoló egy gyárilag előkevert szárazhabarcs. A megadott ár bruttó ár.

Cemix Kontakt VS kézi - cementes gúzoló - 40 kg
Bruttó eladási ár: 2 942 Ft / 1 zsák(2 317 Ft + ÁFA)

Árak utoljára módosítva: 2023-02-06-15:43:18

A feltüntetett ár a gyártó telephelyén érvényes átadási ár.

A Kontakt VS cementes gúzoló gyárilag előkevert szárazhabarcs, melyet az építkezés helyszínén, közvetlenül a felhasználás előtt, vízzel kell összekeverni. Cement kötőanyagot, ásványi töltőanyagot és tulajdonságjavító adalékokat tartalmaz.

Tulajdonságok

  • >15 N/mm² nyomószilárdság
  • 2 mm-es max. szemcseméret
  • kb. 5 mm rétegvastagság
  • Anyagszükséglet: kb. 6 kg/m² (kb. 7 m2 /zsák)
  • Kiadósság: 6-8 kg/m2 (5,7 m2/zsák) 
  • Raklaponként 30 zsák, 1,2 tonna

Elônyök

  • Jó tapadást biztosít
  • Csökkenti és kiegyenlíti a nedvszívást
  • Nagy szilárdságú

Alkalmazások: A Kontakt VS cementes gúzoló új és régi lakóépületek, középületek, ipari objektumok külső és belső falazatainak alapvakolás előtti fröcskölőanyaga. Közvetlenül a falazóelemekre, kézzel hordjuk fel. Biztosítja a megfelelő tapadóerőt a falazóelemek és az alapvakolat között.

Alkalmas mind a kézi, mind a gépi alapvakolatok felhordása előtti felület előkészítésre. Alkalmazásával a falfelület egyenletesen nedvszívó lesz.

Követelmények az alapfelülettel szemben, a Kontakt VS felhordását megelőző műveletek:
A Kontakt VS cementes gúzolót olyan alapfelületekre hordjuk fel, amelyek megfelelő szilárdságúak, por- és szennyeződésmentesek. Felhordását megelőzően a falazatok hibáit három nappal a vakolás megkezdése előtt ki kell javítani.

El kell távolítani a könnyen mozgó részeket. A falfelületek nagyobb réseit, hornyait vakolóhabarccsal kikenjük, hogy a felület közel egyenletes legyen. A Kontakt VS cementes gúzoló tervezett felhordása előtt a falfelületet a falazat nedvességtartalmától függően kell előnedvesíteni.

A Kontakt VS feldolgozása:
A Kontakt VS cementes gúzolót az építkezés helyszínén keverjük össze vízzel. Keverése történhet betonkeverőben, horizontális keverővel (pl. PFT HM24), esetenként keverőgéppel (megfelelő keverőszárat használva) vagy kézzel.

Felhordása hagyományos kőművesszerszámokkal (kőművesserpenyővel), a keverés és felhordás vakológéppel (pl. PFT G4), +5°C és +25°C közötti hőmérsékleten ajánlott. A javasolt rétegvastagság kb. 5 mm.