Cemix ThermoWand - falfűtésvakolat - 40 kg

A ThermoWand falfűtésvakolat egy gyárilag előkevert szárazhabarcs. A megadott ár bruttó ár.

Cemix ThermoWand - falfűtésvakolat - 40 kg
Bruttó eladási ár: 4 806 Ft / 1 zsák(3 784 Ft + ÁFA)

Árak utoljára módosítva: 2024-04-02-09:10:06

A feltüntetett ár a gyártó telephelyén érvényes átadási ár.

A ThermoWand falfűtésvakolat gyárilag előkevert szarazhabarcs, melyet az építkezés helyszínen, közvetlenül a felhasználás előtt, vízzel kell összekeverni. Cement és mész kötőanyagot, ásványi töltőanyagot, tulajdonságjavító adalékokat és szálerősitést tartalmaz.

Tulajdonságok

  • >2,5 N/mm² nyomószilárdság
  • 1,2 mm-es max. szemcseméret
  • min. a falfűtés csőrendszere + 10 mm csőtakarás

Elônyök

  • szálerősített
  • jó páraáteresztő képességű
  • nagy szilárdságú
  • anyagában simítható
  • gépi felhordásra van optimalizálva

Alkalmazások:
A ThermoWand falfűtésvakolat csak vízszigeteléssel ellátott tégla, beton, pórusbeton, mészhomok tégla, terméskő, ill. megfelelően előkészített ásványianyag kötésű fagyapot alapfelületekre szerelt különböző rendszerű falfűtéseknél alkalmazható.

Követelmények az alapfelülettel szemben, a ThermoWand felhordását megelőző műveletek:
A ThermoWand falfűtésvakolatot olyan alapfelületekre hordjuk fel, amelyek megfelelő szilárdságúak, por és szennyeződésmentesek. A falazatok hibáit a vakolás megkezdése előtt legalább három nappal ki kell javítani. El kell távolítani a könnyen mozgó falrészeket. Alapvakolattal ki kell kenni a nagyobb repedéseket, vezetékek hornyait. Felhordását megelőzően min. 1 nappal, a falfelületek egyenletes szívóképességét, stabilitását és a megfelelő tapadóerőt az alábbiak szerint biztosítjuk: Tégla, beton, terméskő, vegyesfalazat esetében Kontakt VS cementes gúzolóval, speciális esetben Eurosan VS fokozott tapadást biztosító gúzolóval. Fagyapot lapoknál rabichálóval megerősített Kontakt VS cementes gúzolóval (8 mm vastagságban), 14 napos várakozási idővel, vagy Renti javítóhabarcsba ágyazott, alkáliálló, min. 145 grammos üvegszövethálóval, 4 napos várakozási idővel. Sima betonfelületeknél Kontakt B PLUS alapozóval. Pórusbeton felületeknél Kontakt Poren pórusbeton alapozóval.

A ThermoWand feldolgozása:
A ThermoWand falfűtésvakolatot az építkezés helyszínén kever-jük össze vízzel. A keverés és felhordás vakológéppel (pl. PFT G4), +5°C és +25°C közötti hőmérsékleten ajánlott. A vakolatot a fűtéscsövekre minimum 10 mm csőtakarással hordjuk fel. Ha az alapfelület fagyapot lapokból készült vagy a vakolat réteg teljes vastagsága meghaladja a 25 mm-t, akkor a repedések elkerülése érdekében helyezzünk el vakolaterősítő hálót a falfűtés csövek feletti rétegben. Egy munkafolyamatban felhordott vakolatréteg vastagsága nem lehet több mint a csőrendszer + 20 mm. Ha a falazat kiegyenlítéséhez ennél nagyobb rétegvastagságú vakolat szükséges, akkor azt a csőrendszer elhelyezése előtt kell felhordani es az első réteg felületet vakolatfésűvel vagy vágással érdesíteni kell a megfelelő tapadás biztosítása érdekében. Dilatációt kell kialakítani a vakolatban, ha a falfűtéssel ellátott felület hossza meghaladja a 10 m-t. A fenti feltételektől eltérő esetekben a konkrét feladat ismeretében cégünk a kivitelezéshez helyszíni műszaki támogatást nyújt. Meleg, szeles időben vízpermetezéssel óvjuk a már megszilárdult vakolatot a gyors kiszáradástól. Az elkészült felület nemesvakolattal vagy simítóvakolattal bevonható ill. glettelhető