Felhasználási terület
- engedélyezett és a szabványoknak megfelelő falazó elemek falazásához
- különböző méretű, tömör és beton alapú falazóelemekhez, pinceszint falazásához
- új és régi lakóépületek, középületek, ipari objektumok falazatainak
- középágyas falazáshoz
Tulajdonságok
- G M10 (Hf 100) szilárdsági osztályú
- könnyen feldolgozható
- jó tapadás a sarkaknál is
- fagyálló
- A1 tűzállósági osztályba
Felület-előkészítés
- a falazó elemeknek portól, zsírtól, olajtól, sókiválástól mentesnek kell lenniük.
Feldolgozás
- Zsákos anyag: a zsák tartalmát az előírt vízmennyiséggel (kb. 4-4,5 liter) 4-5 percig kézzel vagy géppel összekeverni (max. 600ford/perc)
- Silós kiszerelés: a horizontális keverőn a kívánt vízmennyiséget beállítani. Az anyaghoz semmilyen egyéb adalékot nem szabad hozzáadni.
Anyagszükséglet
- 1 tonna szárazhabarcsból 550-600 liter frisshabarcs lesz. Az egyes szabvány szerinti falazó elemekhez szükséges falazó habarcs igényt, az Építőipari Norma Könyv és a falazóelem-gyártó ajánlása szerint kell számolni.
Anyagösszetétel
- portlandcement MSZ EN 197
- osztályozott homok MSZ EN 13139
Kiszerelés
- 30 kg-os papírzsákos kiszerelésben
- silóban ömlesztve
Tárolás
- Száraz, hűvös, fagymentes, zárt helyen eltartható 12 hónapig.
Tudnivalók
- A száradó anyagot óvni kell a közvetlen napsütéstől, 30 °C feletti hőmérséklettől, huzattól, fagytól, csapó esőtől.
- A megadott műszaki adatok 20 °C-os hőmérsékletre és 50%-os relatív páratartalomra érvényesek. Az ennél alacsonyabb hőmérséklet hosszabbítja, a magasabb pedig rövidíti a megadott értékeket.
- A bekevert anyagot újrakeverni, vagy abba a már megkötött hulladék anyagot visszadolgozni tilos!
- A mindenkori érvényben lévő szabványnak, irányelvnek megfelelően kell eljárni.
- A szerszámokat és a keverőedényt használat után azonnal mossuk el, mert később az anyag csak mechanikai úton távolítható el.
- Cementet tartalmaz, ezért víz hatására lúgosan reagál.
- Ügyeljünk, hogy szembe, bőrre ne kerüljön!
- Ha mégis előfordul, mossuk le bő vízzel, szükség esetén forduljunk szakorvoshoz.